woensdag 25 september 2013

Prijsvraag Open dagen

Tijdens de open dagen was er in het atelier een prijsvraag hoeveel meter sprookjesvilt er in mijn kast lag als er 5 planken vol lagen. Dit was voor veel mensen een uitdaging om te gaan rekenen en puzzelen en er werd vanalles ingevult. De prijs die je winnen kon was een halve rol sprookjesvilt dus daar ging men wel voor!
Het juiste antwoord is niet gegeven maar er waren wel 4 personen die er heel dicht bij zaten. Het antwoord was 624 meter. Ineke Heemskerk, Louise Dijkstra, Sander en Marloes zater er alle vier heel dicht bij en toen hebben we geloot. En gewonnen heeft Marloes van Dam. Ik heb besloten de andere 3 1 lapje vilt tegeven en Marloes de beloofde halve strook natuurlijk! Jullie kunnen je prijs de komende week op komen halen in het atelier! Allemaal van harte gefeliciteerd!

dinsdag 24 september 2013

Helemaal uitgerust!!!!

Wij hebben de zondag en maandag zo doorgebracht zoals deze twee schattige kaboutertjes met als gevolg dat ik weer helemaal uitgerust ben! In het atelier ziet het er al weer aardig uit dus weer klaar voor nieuwe klanten. Vandaag kijken wie de prijsvraag gewonnen heeft en weer aan de slag met pakketten maken want volgende week staan we in de Ahoy in Rotterdam en daarna komt de kreadoe dus werk genoeg. Trouwens het materiaal pakket van deze sprookjesboom staat al weer in de webwinkel! De andere nieuwe pakketjes volgen zo snel als mogelijk!

vrijdag 20 september 2013

Laatste kans

De open dagen worden goed bezocht zoals hier op de foto te zien is. Morgen is de laatste van drie dagen. We zijn dan open van 10.00 uur tot 16.00 uur. We hebben een hele leuke workshop voor zowel volwassenen als kinderen. Natuurlijk staan er prachtige taferelen en zijn er veel pakketjes te koop! En aan het eind van de middag verbouwen we het atelier weer naar herfst en sinterklaas. Dat kunt u dan in de loop van de volgende week bewonderen.

woensdag 18 september 2013

De eerste klanten?????

Vanmiddag kwamen er tijdens een hevige regenbui de buurtkinderen even polshoogte nemen wat er allemaal in de tenten te doen was. Ze keken hun ogen uit en vroegen wie dit allemaal gemaakt had! Toen we vertelde dat we dit met z'n allen gedaan hadden waren ze heel verbaasd. Steeds zagen ze weer andere mooie dingen en ze wezen elkaar steeds weer op nieuwe dingen! Zouden dit mijn toekomstige klanten zijn?
Morgen ochtend om 10 uur doen we de deuren open en dan hopen we dat er heel veel mensen net zo enthousiast als deze kinderen reageren op alle spullen die we weer uitgestald hebben. Na de bui van vanmiddag ben ik niet meer bang voor de regen en ik hoop dat de wind ook rustig blijft. De enige plek waar je nog nat wordt is als je van de ene tent naar de andere loopt maar met een grote stap ben je daar langs!
Vanavond nog de laatste materiaal pakketjes gemaakt, morgen vroeg even afronden en dan zijn we er helemaal klaar voor!

dinsdag 17 september 2013

Hard gewerkt

Vanmorgen om 9 uur zijn we begonnen met het inrichten. Eerst overleggen hoe en waar we alles neer gaan zetten en dan gewoon maar beginnen. Gerda en Corina begonnen met de heksen of halloween hoek (zie foto) Erna en Kristi gingen de Sinterklaas hoek leuk maken, zij hadden goede hulp van Thijmen (zoontje van Kristi) die duidelijk aangaf hoe en waar alles moest staan. Zelf ben ik begonnen met de kerststallen neer te zetten maar dat lukt nog niet helemaal! Telkens werd ik weer geroepen om iets aan te geven of ergers te helpen zoeken naar de juiste voorbeelden. Tegen de middag was de chaos compleet maar toen kwam Wil om weer wat rust in het geheel te brengen. Aan het eind van de middag waren we allemaal heel erg tevreden met het resultaat en iedereen ging voldaan naar huis met de mededeling "morgen verder"
Ik ben vanavond nog aan het werk met het Pakhuis van Sinterklaas. Het is niet helemaal af maar je kan wel zien hoe het worden gaat! Vanavond op tijd naar bed en dan maar hopen dat morgen alles nog staat en dat het ook in de tent droog gebleven is! Gelukkig waait het niet zo hard dus de tenten zullen morgen nog wel staan.

maandag 16 september 2013

Nog maar 2 dagen maar gelukkig 3 nachtjes!

Vandaag zijn de tenten weer in de tuin gezet, een hele klus! Tussendoor heb ik wat opgeruimt en ook nog dit materiaal pakket gemaakt. Vanavond zal ik het in de webwinkel zetten. Het is hier topdrukte, morgen gaan we met z'n allen aan het inrichten beginnen en dat maken we woensdag dan af. Donderdag om 10 uur moet alles klaar zijn want dan gaan we open! Gelukkig is het kadootje al ingepakt dus daar heb ik geen omkijken naar! Het weer ziet er gelukkig wat beter uit, morgen nog regen maar de dagen daarna wordt het beter. we hebben wel besloten de mini workshop binnen te doen en alleen op zaterdag is de kinderworkshop wel buiten! Morgen zal ik een foto laten zien van de workshop die we doorlopend geven tijdens de open dagen. Je hoeft je er niet voor op te geven maar kan gewoon aanschuiven als er een plekje vrij is.

zaterdag 14 september 2013

Nu nog maar 5 nachtjes!

de open dag komen ras dichterbij en we zijn nog lang niet klaar. Vandaag ben ik gelukkig in het atelier en kan dus nog heel veel doen. Het maken van het kadopakketje heb ik uitbesteed dus dat komt goed. Nu hebben we gister nog weer bedacht dat we ook nog pakketjes gaan maken van het item van de workshop op de open dagen dus dat is nog weer een klusje. ook heeft Corina weer 2 prachtige nieuwe patronen en ook daat wil ik nog materiaal pakketjes van maken. Hoezo veel werk????? Verder moet alles wat neiuw binnen komt geprijst worden en ook dat gaat niet vanzelf! dus nu weer snel aan de slag zodat er weer iets van mijn lijstje geschrapt kan worden. Morgen nog een dagje op de beurs en maandag tenten bouwen, hopelijk met een beetje mooi weer. O ja het plaatje is een nieuw pakketje van Anemoontje, deze kost slechts €5,50 en die staat al in de webwinkel!

donderdag 12 september 2013

Broodfabriek

Vandaag de kraam op de broodfabriek in Rijswijk ingericht. Altijd weer een hele klus en ook steeds de vraag wat neem ik mee en wat laat ik thuis. De nieuwste pakketjes van o.a. Anemoontje en Tintangel zijn natuurlijk ingepakt en gelukkig heb ik van Anemoontje ook de voorbeelden. Verder maar een willekeurige greep gedaan in de hoop dat het publiek het mooi vind. de beurs is vrijdag, zaterdan en zondag van 10 to 17.00 uur geopend! Ik kan alle dagen weer nieuwe voorraad meenemen maar als je al weet wat je habben wil mail het dan even door dan zorg ik dat ik het bij me heb.

maandag 9 september 2013

Nog 10 nachtjes slapen........................


Nog 10 nachtjes slapen (als ik er tijd voor heb) en dan beginnen de open dagen in en om het atelier! Ik heb er veel zin in maar zie wel op tegen de berg met werk wat er nog ligt. Op de een of anderen manier lijkt het wel of alles op het laatste moment moet. a.s. weekend sta ik ook nog met een kraam in de broodfabriek in Rijswijk en ook dat moet nog voorbereid worden! Volgende week maandag gaan we de tenten bouwen en de dagen daarna het inrichten. Ik hoop wel dat het weer dan wat mooier is dan nu want hier heeft het vandaag wel veel (en hard) geregent! Deze foto is van een twee jaargeleden. Het is best lastig om er elk jaar weer wat anders van te maken maar we doen ons best!!!! Op donderdag 19 september om 10.00 uur gaan we open. Die dag gaan we door tot 21.00 uur. Er zijn tegen een kleine vergoeding weer leuke workshops en natuurlijk ligt er voor iedere klant weer een leuk pakketjes klaar. Vrijdag zijn we van 10.00 tot 17.00 uur open en zaterdag stoppen we om 16.00 uur.





woensdag 4 september 2013

Wild van breien

Afgelopen weekend waren we in het Noorden voor de verjaardag van een tante. We gingen over Rolde want daar was net de nieuwe winkel van Knitted Knots geopend en daar wilde we eens kijken. Wat een prachtige winkel is dat! En wat een mooie wol hebben ze daar! Jammer dat ik niet aan breien toekom, want anders had ik daar zeker een tas vol wol gescoord. Hier vind je echt de bijzondere en mooie wol waar je prachtige werkstukken van kan maken. De winkel is aan de Hoofdstraat in Rolde. En natuurlijk hebben ze ook een website http://www.knittedknots.com. Daar kun je zien wat ze allemaal verkopen. Maar langs gaan is natuurlijk leuker, want dan kan je de wol zien en voelen! Zeker een aanrader voor als je in de buurt bent.